Contes que sanen

558477_485933048093294_101102008_nEl contes mai han estat simples relats, principalment els que provenen de la tradició oral i de determinades corrents filosòfiques. D’una banda, constitueixen una forma de transmetre aprenentatges, idees i formes de pensar i de conduir-se pel món. Tots, comencem a aprendre, de petits, a través del llenguatge metafòric i sovint, de grans, és gràcies a l’ús d’aquest llenguatge que podem canviar allò que no ens agrada de la nostra vida o del nostre comportament. Hi ha contes que són capaços de portar-nos  a una reflexió profunda i d’explorar regions que van més enllà del que és estrictament conceptual. Els contes tibetans, sufís o hindús, sempre han respost a aquest propòsit.

D’altra banda, l’ús del conte terapèutic és diferent pel que fa al mètode per èsser creat, de tal manera que s’explica una història i, a la vegada, es fa servir el llenguatge indirecte que implica múltiples nivells de comunicació. D’aquí es desprèn la recerca de significats rellevants per la persona que escolta i es genera un procés creatiu de noves connexions i reedicions de la història i dels records que comporten noves perspectives alhora de veure, sentir i pensar la problemàtica en la que s’hi troba.

Aquests són els fonaments del treball terapèutic que realitzo amb el conte i la metàfora. D’aquest i d’altres treballs que desenvolupo en l’àmbit terapèutic en trobareu més informació al bloc: http://shambalaemotion.wordpress.com/

1 comentari

One thought on “Contes que sanen

  1. conchi

    ME ENCANTAN LOS CUENTOS, ES UNA PARTE DE TU NIÑEZ QUE AUN SIGUE VIVA, Y TE HACEN SOÑAR Y VIAJAR.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: